揚げ焼きヒレカツ Crispy hirekatsu レシピ・作り方
材料(3-4人分)
- 豚ヒレ肉
- 1本(350g)
- 塩胡椒
- 小さじ1/2
- 薄力粉
- 大さじ2
- 粉からし
- 小さじ1
- 溶き卵
- 1個分
- パン粉(極細目)
- 1カップ
- サラダ油
- フライパンに3-5mmの深さ
- - English -
- pork (tenderloins)
- 350g
- Salt and pepper
- 1/2 tsp
- Flour
- 2 Tbsp
- Powdered mustard
- 1 tsp
- Egg
- 1, beaten
- Breadcrumbs
- 1 cup
- Vegetable oil
- 3-5mm deep in a pan
作り方
-
- 1
- 豚ヒレ肉を1-2cmの厚さにスライスして、ラップをかけて上から麺棒や包丁の背で叩いて5mm-1cmの厚さに伸ばす
-
- 2
- 豚ヒレ肉に塩胡椒をまぶす
-
- 3
-
- 薄力粉と粉カラシを混ぜて、豚ヒレ肉にはたく
-
- 4
-
- 溶き卵を絡めて、パン粉をまぶす
-
- 5
-
- フライパンにサラダ油を熱したら、中火に落とし、豚ヒレ肉を入れる(フライパンの面積の半分以下になるように間を空けて入れる)
-
- 6
-
- 底面の衣が固まるまで1分ほど動かさないで、裏返し、裏面も同様に1分ほど動かさないで衣に火を通した後は、こまめに裏返し、均一に中まで熱が入るようにする
-
- 7
- 両面キツネ色になったら、網に上げて余分な油を切り、その後ペーパータオルを敷いた皿に乗せて更に油を切る
-
- 8
- - English -
Slice the pork tenderloin into1-inch medallions, and pound them to 1/2-inch.
-
- 9
- Season each piece with salt and pepper.
-
- 10
- Dredge a pork in the flour mixed with powdered mustard, shaking off the excess.
-
- 11
- Dip a pork into the eggs and then coat evenly with the breadcrumbs.
-
- 12
- Heat a frying pan over medium heat with vegetable oil, and add the pork cutlets.
-
- 13
- Fry until golden brown and crispy, 3 to 4 minutes on each side.
-
- 14
- Transfer to plate lined with paper towels.
おいしくなるコツ
パン粉はできるだけ細目の物を使うのが上手くいくコツです。
きっかけ
少なめの油でヒレカツが作れたらいいなと思って。 wished to make crispy pork cutlets with less oil.