材料(4人分)
- 鶏胸肉 chicken breast
- 1枚
- アボカド avocado
- 1個
- レモン lemon
- 1/2個
- オリーブ olives
- 8粒
- 塩 salt
- 小2/3tsp
- 醤油 soy sauce
- 大1Tbsp
- チューブのわさび wasabi
- 小1tsp
作り方
-
- 1
- 鶏肉は縦半分に切り、塩をすりこむ。ビニール袋に入れて空気を抜いて口を縛り、沸騰した鍋に入れて火を止め、蓋をして20分おく。
-
- 2
- Cut chicken in half lengthwise, rub salt on, put in a plastic bag, let air out.
-
- 3
- 20分経ったらビニール袋のまま水をはったボウルに入れて冷やす。冷えたら1.5センチ角に切る。
-
- 4
- Put the chicken bag in boiling water, put the lid on, remove from heat, let stand 20 min.
-
- 5
- レモンはスライサーでスライスし、6等分に放射状に切る。
-
- 6
- Take out the bag to ice water, let cool. Cut chicken into cubes. Slice and cut up lemon
-
- 7
- アボカドは縦半分に切って種を取り、1.5センチ角に切込みを入れてスプーンですくい取る。レモンとあわせる。
-
- 8
- Half avocado, remove pit, put knife through in criss cross, remove the meat with spoon.
-
- 9
- ボウルに醤油、酢、わさびを入れて混ぜ合わせ、鶏肉を加えて混ぜる。最後にアボカド、レモン、輪切りにしたオリーブを加えて軽く混ぜる。
-
- 10
- Add lemon to avocado. Mix soy sauce, vineger, wasabi in a bowl, add chicken, mix well.
-
- 11
- Add avocado, lemon, sliced olives, toss lightly
関連情報
- カテゴリ
-
その他の鶏肉
- 料理名
-
chicken & avocado salad
つくったよレポート(
0
件)
つくったよレポートはありません