材料(作りやすい量人分)
- きゅうり cucumbers
- 3本
- 塩 salt
- 小2tsp
- 醤油 soy sauce
- 大2Tbsp
- みりん mirin
- 大1Tbsp
- 酢 vineger
- 大1Tbsp
- 砂糖 sugar
- 30g
- 生姜 ginger
- 適宜 a piece
- 塩昆布 salted seaweed
- ひとつまみ pinch
- 白胡麻 sesame seeds
- 大1Tbsp
作り方
-
- 1
- きゅうりは5ミリ厚さに切って塩をふり、30分おく。塩を洗い流して水気をきる。
-
- 2
- フライパンに生姜の千切りと調味料をすべて入れ、煮立たせる。きゅうりを加えて強火できゅうりが厚くなるまで炒める。
-
- 3
- 最後に胡麻と塩昆布を混ぜる。
-
- 4
- Slice cucubers into 1/8". Mix with salt, let stand 30min, rinse salt out, drain.
-
- 5
- Jullien ginger, put into a skillet along with soy sauce, mirin, sugar, bring to boil.
-
- 6
- Add cucumbers, put on high heat, cook until liquid evaporats and caramelize a little.
-
- 7
- Add salted seaweed and sesame seeds.
関連情報
- カテゴリ
-
きゅうり
- 料理名
-
salted cucumber