材料(4人分)
- きゅうり cucumbers
- 大3本
- 鶏もも肉 chicken thigh
- 1枚/ 3 pieces
- 人参 carrot
- 1/2本
- 顆粒だし hondashi
- 小2tsp
- 砂糖 sugar
- 大1.5Tbsp
- みりん mirin
- 大1Tbsp
- 塩 salt
- 小1.5tsp
- 醤油 soy sauce
- 大1Tbsp
作り方
-
- 1
- きゅうりは縞模様に皮をむいて乱切りにし、人参も乱切りにし、鍋に入れる。ひたひたになるまで水を加え、だし、砂糖、みりん、塩も加えて煮立てる。
-
- 2
- 鶏肉はぶつ切りにし、煮立ったところへ加え、再び煮立ったら火を弱め、15~20分煮る。醤油を加えて火を止め、そのまま冷ます。
-
- 3
- Peel and cut cucumbers into bite sizes. Cut carrot and chicken.
-
- 4
- Put everything expt chicken into a pot, pour water to cover, bring to boil.
-
- 5
- Add chicken, lower the heat, simmer 15~20min. Let cool.
関連情報
- カテゴリ
-
きゅうり
- 料理名
-
cucumber and chicken stew