生姜の炊き込みごはん Ginger Rice レシピ・作り方

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さわやかな生姜が香る、シンプルな炊き込みご飯です。Enjoy the flavor of ginger, simple cooked rice.
みんながつくった数 75

材料(6人分)

2合
だし汁
2カップ
油揚げ
1枚
生姜
20g
A)薄口醤油・酒
大さじ1
A)塩
小さじ1/4
小ねぎ(小口切り)
適量
---English---
Servs: 6 servings
1 1/2 rice cups
Uncooked Rice
1 2/3 US cups
Dashi stock
1
Aburaage tofu
1 oz
Ginger
A: 1 Tbsp.
Soy sauce
A: 1 Tbsp.
Sake
A: 1/4 Tsp.
Salt
A dash of
Chopped scallion

作り方

  1. 1
    材料です。
    Ingredients.
  2. 2
    <下準備>
    米は洗ってざるにあけ、炊飯器にいれてだし汁を加え、30分浸水させておく。
  3. 3
    生姜は千切りにする。
    油揚げは熱湯をまわしかけ、7~8mmの短冊切りにする。
  4. 4
    炊飯器にAを加え、生姜と油揚げをのせて通常の炊飯モードで炊く。
  5. 5
    炊き上がったら10分ほど蒸らす。
    器に盛り付け、小ねぎをちらす。
  6. 6
    <In English>
  7. 7
    Wash the rice, and put in a strainer, drain well.
  8. 8
    Put the rice in a rice cooker, add the dashi stock, and let it stand for 30 minutes.
  9. 9
    Cut the ginger into this strips.
  10. 10
    Pour boiling water onto the aburaage tofu to remove some of the oil.
  11. 11
    Cut the aburaage tofu into 1/4 inch semi-circular slices.
  12. 12
    Add the ingredients A: into the rice cooker, and put the ginger & aburaage, cook as usual.
  13. 13
    When it's finished cooking, let it stand for 10 minutes to steam.
  14. 14
    Arrange in a bowl, and sprinkle with the green onion.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

公開日:2017/01/25

つくったよレポート( 6 件)

2021/11/28 19:31
寒くなってきたので、生姜入りだと体が温まり良いですね♪美味しく頂きました(^-^)
sawa.rarara
レポートありがとうございます★生姜で体もぽかぽか温まりますね!是非またつくってみてくださいね♪
2021/10/12 10:31
上品なお味でおかわりしたくなりますね^^
ともも124
レポートありがとうございます^^!美味しく作っていただき嬉しいです★是非またつくってみてくださいね♪

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