魚介たっぷり海鮮鍋 / Seafood Pot レシピ・作り方

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〆はごはんを入れ、雑炊にしても美味しくいただけます。A it's good to add rice in the end to make a congee.
みんながつくった数 1

材料(2人分)

1切れ
えび(頭つき)
4尾
ほたて
4個
白菜
3枚
エリンギ
2本
A)だし汁
2カップ
A)醤油
大さじ1
A)塩
小さじ1/2
A)酒・みりん
各大さじ1
---English---
Serves: 2 Servings
1 fillet (3 1/2 oz)
Salmon
4
Shrimps with heads
4
Scallops
3 leaves
Napa cabbage
2
Eringi mushrooms
A: 1 2/3 US cups
Dashi stock
A: 1 Tbsp.
Soy sauce
A: 1/2 Tsp.
Salt
A: 1 Tbsp.
Sake
A: 1 Tbsp.
Mirin

作り方

  1. 1
    材料です。
    Ingredients.
  2. 2
    鮭は4等分に切る。白菜はざく切りに、エリンギは食べやすい大きさに切る。
  3. 3
    鍋にAをいれて煮立て、えび、ほたて、鮭と野菜をいれて蓋をし、弱火で5分ほど煮る。
  4. 4
    <In English>
  5. 5
    Cut the salmon into 4 pieces, the napa cabbage and Eringi mushrooms into bite-sized pcs.
  6. 6
    Put the ingredients A:, and boil. Add the shrimps, scallops, salmon, and vegetables.
  7. 7
    Cover with a lid, and cook over low heat for 5 minutes.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

公開日:2017/01/25

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