鮭の炊き込み飯 Salmon Mixed Rice レシピ・作り方

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きのこの旨みがたっぷりつまった、秋の味覚の炊き込みごはん。Enjoy the good taste of salmon & Maitake mushrooms.
みんながつくった数 59

材料(4人分)

2合
だし汁
350ml
さけ
1切れ
大さじ1
まいたけ
1パック(100g)
白いりごま
少々
A)酒
大さじ1
A)薄口醤油
大さじ1
A)塩
小さじ1/4
---English---
Serves: 4 servings
2 rice cups (10oz)
Uncooked rice
1 1/3 US cups
Dashi stock
1 slices (3 oz) of
Salmon
1 Tbsp.
Sake
3 1/2 oz
Maitake mushrooms
A dash of
Roasted Sesame seeds
A: 1 Tbsp.
Sake
A: 1 Tbsp.
Soy sauce
A: 1/4 Tsp.
Salt

作り方

  1. 1
    米は洗ってざるにあけ、炊飯器にいれてだし汁を加え30分以上浸水させておく。
  2. 2
    鮭は酒をまぶして10分ほどおいておく。舞茸は小房にわける。
  3. 3
    炊飯器にAをいれてさっと混ぜ、鮭をと舞茸をいれて普通に炊く。
  4. 4
    炊き上がったら10分ほど蒸らす。
    鮭は皮と骨を取り除き、ほぐすように混ぜ合わせる
    茶碗に盛って白いりごまをちらす。
  5. 5
    <In English>
  6. 6
    Wash the rice and drain on a sieve.
  7. 7
    Put the rice and the Dashi stock into the rice cooker. Keep them for more than 30 minutes.
  8. 8
    Sprinkle the sake on the salmon, and let them stand for about 10 minutes.
  9. 9
    Divide the maitake mushrooms into portions.
  10. 10
    Add the ingredients A: into the rice cooker, and mix lightly.
  11. 11
    Place the salmon & the maitake mushrooms into the roce cooker, and turn on the cooker.
  12. 12
    When cooking is finished, keep the cooker covered and let stand for about 10 minutes.
  13. 13
    Remove the skin and bones of salmon, and mix to flake them.
  14. 14
    Arrange into an individual bowls, and sprinkle the roasted sesame seeds.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。 It's the flavors of autumn.

公開日:2017/01/25

つくったよレポート( 11 件)

2022/04/17 12:28
もち米を入れることで、モッチモチの食感に!材料費もお手頃でしたが、美味しく出来ました!
ゆまそま父
素敵なレポートありがとうございます^^もち米でアレンジ美味しそうですね★是非またリピートしてみてくださいね♪
2021/11/30 06:42
鮭が高くて鮭フレークを使いましたがあとはレシピどおりにできました。美味しいです。レシピありがとうございます!
青い空14
素敵なレポートありがとうございます^^美味しく作っていただき嬉しいです★是非またリピートしてみてくださいね♪

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