みぞれ鍋 Mizore Nabe レシピ・作り方

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大根たっぷりヘルシー鍋です。Japanese called MIZORE-NABE because grated daikon looks like snow.
みんながつくった数 21

材料(2人分)

絹豆腐
1丁(300g)
油揚げ
1枚
水菜 ※白菜でもOK
2束
しめじ
1/2パック(50g)
大根
150g
A)だし汁
2カップ
A)醤油
大さじ1
A)塩
小さじ1/2
A)酒・みりん
各大さじ1
---English---
Serves: 2 servings
10 1/2 oz
Silken tofu
1
Aburaage tofu
2 brunch Mizuna
(or Napa cabbage)
2 oz
Shimeji mushrooms
5 oz
Daikon radish
A: 1 2/3 US cups
Dashi stock
A: 1 Tbsp.
Soy sauce
A: 1/2 Tsp.
Salt
A: 1 Tbsp.
Sake
A: 1 Tbsp.
Mirin

作り方

  1. 1
    材料です。
    Ingredients.
  2. 2
    油揚げは熱湯をまわしかけて油抜きをし、4等分に切る。豆腐は6~8等分に、しめじは小房に分け、水菜はざく切りにする。大根は皮を向いてすりおろす。
  3. 3
    鍋にAをいれて煮立て、油揚げと豆腐、しめじをいれて弱火で5分ほど煮る。
  4. 4
    大根おろしと水菜をいれてさっと煮る。
  5. 5
    <In English>
  6. 6
    Pour boiling water onto the aburaage tofu to remove some of the oil, and cut into 4 pcs.
  7. 7
    Cut the tofu into 6-8 pieces.
  8. 8
    Cut off the hard ends of the Shimeji mushrooms and separate.
  9. 9
    Cut the Mizuna into bite-sized pieces, and peel and grate the white radish.
  10. 10
    Put the ingredients A: in an earthen pot and boil.
  11. 11
    Put aburaage tofu, silken tofu and shimeji mushrooms, and boil for 5 min. over low heat.
  12. 12
    Add the grated daikon radish and Mizuna, and boil briefly.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

公開日:2017/01/25

つくったよレポート( 1 件)

2020/03/15 19:59
優しいお味でおいしかったです。温まりました(’-’*)♪
ちゃいろちゃん
レポートありがとうございます♪まだ寒いのでお鍋温まりますね!またリピートしてくださいね~(^-^)

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