鍋焼きうどん Udon Hot Pot レシピ・作り方

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土鍋でじっくり煮込だ、具沢山うどんです。
Many ingredients & good balance. Simmer with earthen pot.
みんながつくった数 30

材料(2人分)

うどん
2玉
鶏もも肉
150g
かまぼこ
40g
長ねぎ
1/4
にんじん
1/5
椎茸
2枚
2個
A)だし汁
400ml
A)醤油
大さじ3
A)みりん・酒
各大さじ2
---English----
Serves: 2 servings
2 portions
Udon noodles
5 1/3 oz
Chicken thigh
1 1/2 oz
Kamaboko (Fish cake)
1/4
Naga-negi onion
1/5
Carrot
2
Shiitake mushrooms
2
Eggs
A: 1 2/3 US cups
Dashi stock
A: 3 Tbsp.
Soy sauce
A: 2 Tbsp.
Mirin
A: 2 Tbsp.
Sake

作り方

  1. 1
    材料です。
    Ingredients.
  2. 2
    鶏肉は一口大に、かまぼこは7~8mm厚の薄切りに、長ねぎは斜め切りに、人参は花形にくり抜き(型がなければ短冊切り)、椎茸は飾り切りをする。
  3. 3
    土鍋にAと具材をいれて火にかけ、肉に火が通ったらうどんをいれ、弱火で5分ほど煮る。
  4. 4
    火を止めて卵を割り入れ、蓋をして半熟状にかためる。
  5. 5
    <In English>
  6. 6
    Cut the chicken thigh into bite-sized pieces. Cut the kamaboko 1/3 inch thin slices.
  7. 7
    Cut the Naga-negi onion diagonally, and cut-out the carrot with flower type cutting.
  8. 8
    Put the A:, chicken, kamaboko and vegetables in an earthen pot, and place over the heat.
  9. 9
    When the chicken is cooked, add the Udon noodles, and simmer over low heat for 5 minutes.
  10. 10
    Turn off the heat, and broken and dropped into the pot.
  11. 11
    Cover with a lid, and make soft boiled egg.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

公開日:2017/01/25

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