鶏肉うどん / Udon with Chicken レシピ・作り方

楽天レシピ 公式
わけぎをたっぷり加えて風味豊かに、鶏肉でボリュームと旨味もUP!
Chicken makes to be filling and good flavor.
みんながつくった数 8

材料(2人分)

うどん
2玉(400g)
鶏もも肉
1/2枚(150g)
椎茸
4枚
わけぎ
4本
(A)だし汁
400ml
(A)醤油・みりん・酒
各大さじ2
---English---
Serves: 2 servings
2 portions (14 oz)
Udon noodles
1/2 (5 1/2 oz)
Chicken thigh
4
Shiitake mushrooms
4
Scallions
A: 1 2/3 US cups
Dashi stock
A: 2 Tbsp.
Soy sauce
A: 2 Tbsp.
Mirin
A: 2 Tbsp.
Sake

作り方

  1. 1
    材料です。
    Ingredients.
  2. 2
    鶏肉は一口大に、しいたけは石づきをとり、笠に切り込みをいれる。(飾り切り) わけぎは小口切りにする。
  3. 3
    鍋にAをいれて火にかけ、沸騰したら鶏もも肉と椎茸をいれ、アクを取り、弱火で3~4分で煮る。分量の半分のわけぎをいれて1分ほど煮る。
  4. 4
    別の鍋に湯を沸かし、表示通りにうどんをゆで、水気をしっかり切って器に盛る。
  5. 5
    うどんにつゆと具をかけて、残りのわけぎを盛りつける。
  6. 6
    <In English>
  7. 7
    Cut the chicken thighs into bite-size pieces.
  8. 8
    Remove the stems of the shiitake mushrooms, and make a cross-shape incision on each cap.
  9. 9
    Chop the scallion finely.
  10. 10
    Place the ingredients A in a pot, and bring to the boil.
  11. 11
    When it comes to the boil, Add the chicken and shiitake mushrooms, skim off the scum.
  12. 12
    And simmer over the low heat for 3-4 minutes.
  13. 13
    Add the half of the scallions, and simmer for 1 minutes.
  14. 14
    Bring water to the boil in another pot, and boil the udon noodles by the instructions.
  15. 15
    Drain Udon noodles well and place in a bowl.
  16. 16
    Pour the broth. Garnish the chicken and shiitake, sprinkle the remaining scallions.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。 カラダの中からあたたまるうどん。 You will warm with this hot Udon.

公開日:2017/01/25

つくったよレポート( 3 件)

2023/03/06 19:59
美味しかったです♪
簡単レシピ.✽.
レポートありがとうございます^^美味しく作っていただき嬉しいです★是非またリピートしてみてくださいね♪
2020/05/23 13:09
お昼にうどん作りました!すごく美味しかったです! ありがとうございました!(°∀°)ノ
とっとこぽこ太郎
レポートありがとうございます^^!とっても美味しそうです★是非またつくってみてくださいね♪

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