鮭の味噌漬け / Grilled Salmon レシピ・作り方

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ご飯がすすむ和食の定番、味噌漬け焼き。 Suitable to boiled rice, Very popular dish.
みんながつくった数 2

材料(2人分)

2切れ
少々
(A)味噌
大さじ4
(A)みりん
小さじ2
(A)酒
小さじ2
大根おろし ※あれば
適量
大葉 ※あれば
2枚
---English---
Serves: 2 servings
2 (7.1 oz) Salmons
A pinch of Salt
A:4 Tbsp. Miso
A:2 Tsp. Mirin
A:2 Tsp. Sake
Grated daikon radish
if you like
2 Shiso Leaves,
if you like

作り方

  1. 1
    材料です。
    Ingredients.
  2. 2
    鮭に塩少々ふり、30分ほどおく。
  3. 3
    キッチンペーパーで水気をよくふき取る。
  4. 4
    Aをよく混ぜ合わせる。
  5. 5
    ラップの上にAの半量を塗り、鮭をのせて残りのAをまんべんなく塗って包む。ジップロックにいれて一晩浸けておく。
  6. 6
    Aをきれいにふきとり、オーブンシートにのせてグリルで10分、裏返して5分、計15分焼く。
  7. 7
    お好みで、大根おろし、大葉とともに盛り付ける。
  8. 8
    <In English>
  9. 9
    Sprinkle the salt on the salmons, and leave them for 30 minutes.
  10. 10
    Wipe off the water from the salmons with kitchen paper.
  11. 11
    Mix the ingredients A: well.
  12. 12
    Spread the half A: on the plastic wrap, and put the salmons on it.
  13. 13
    Spread the remaining mixture on the salmons, and wrap them.
  14. 14
    Place in a plastic bag, and soak overnight.
  15. 15
    Wrap off the Miso texture, and put them on the parchment paper.
  16. 16
    Cook in a grill for 10 minutes.
  17. 17
    Turn over the salmons, and cook for 5 minutes, total baking time is 15 minutes.
  18. 18
    Serve grilled salmon with grated daikon radish and Shiso leaves if you like.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピ。一晩漬け込んでしっかり味に。 Rich taste to soak overnight.

公開日:2017/01/25

つくったよレポート( 1 件)

2020/02/17 15:21
少し焦がしてしまいましたが、、、美味しかったです。またつくりたいと思います。
あ~ち
レポートありがとうございます♪ぜひまた作ってみてください!(^^)!

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