ローストビーフ寿司 RoastBeef Sushi レシピ・作り方

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手作りローストビーフの寿司です。Hand-formed beef Sushi, put roast beef on vinegar rice.
みんながつくった数 4

材料(18個人分)

牛ブロック肉
250g
小さじ1/3
こしょう
少々
すりおろしにんにく
小さじ1/2
練りわさび
適量
1合
1カップ
A)酢
大さじ2
A)砂糖
大さじ2
A)塩
小さじ1/3
---English---
Serves: 18 pieces
9 oz
Beef
1/3 Tsp.
Salt
A dash Pepper
1/2 Tsp.
Grated garlic
To taste Wasabi
4/3 US cup
Rice
3/4 US cup
Water
A: 2 Tbsp.
Vinegar
A: 2 Tbsp.
Sugar
A: 1/3 Tsp.
Salt

作り方

  1. 1
    材料です。
    Ingredients.
  2. 2
    火の通りを良くするため、牛肉は15分以上、常温にだしておく。
  3. 3
    米を洗い、水を切ってざるにいれ、30分浸水させておく。
  4. 4
    下準備の米を炊飯器にいれ、普通に炊く。
  5. 5
    牛肉に塩・こしょう、にんにくのすりおろしをよくすり込む。
  6. 6
    フライパンに油をいれて熱し、牛肉の全面を強火でさっと焼く。弱火にし。蓋をして10分蒸し焼きにする。(途中ひっくり返す)
  7. 7
    牛肉をアルミホイルで包み30分ほど落ち着かせる。
  8. 8
    ごはんが炊けたらボールに移し、Aを加えて混ぜ、酢飯を作る。冷めたらラップで一口大ににぎる。
  9. 9
    牛肉を薄く切り、酢飯にのせ、わさびを添える。
  10. 10
    <In English>
  11. 11
    Let the beef uncool to room temperature (Keep it out of the fridge for more than 15 min.)
  12. 12
    Wash the rice, and drain it well using a strainer.
  13. 13
    Then put the rice in a bowl, and add water. Let it sit for 30 min.
  14. 14
    Put the rice prepared in into a rice cooker, and cook as usual.
  15. 15
    Sprinkle the salt, pepper, and grated garlic on beef, and rub them.
  16. 16
    Heat the oil in a frying pan, and cook all surfaces of beef over high heat.
  17. 17
    Turn to the low heat, cover with a lid, cook for 10 min., turning halfway through cooking.
  18. 18
    Wrap the beef with a tinfoil, and keep them for 30 min.
  19. 19
    When the rice is cooked, add the mixture of the ingredients A:, and mix.
  20. 20
    hen it becomes cool, form into bite-sized pieces.
  21. 21
    Cut the beef into thin slices, and put on the bite-sized rice.
  22. 22
    Put the wasabi on each piece.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

公開日:2017/01/25

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