かぼちゃの茶巾 Chakin Shibori レシピ・作り方

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野菜と果物で作る、和風スイーツ。ラップで簡単に。Japanese sweets with vegetable and fruit.Easy to make.
みんながつくった数 10

材料(6個人分)

かぼちゃ
200g
砂糖
大さじ1
ひとつまみ
りんご
1/4
レーズン
6粒
A)砂糖
小さじ1~
A)レモン汁
大さじ1
---English---
Serves: 2 servings
6 oz
Pumpkin
1 Tbsp.
Sugar
A dash of
Salt
1/4 (1.8oz)
Apple
6
Raisin
A: 1 Tsp.
Sugar
A: 1 Tbsp.
Lemon juice

作り方

  1. 1
    材料です。
    Ingredients.
  2. 2
    南瓜は一口大に切り、皮を向く。りんご3mm厚さのいちょう切りにする。
  3. 3
    鍋にかぼちゃとつかる程度の水、塩をいれて火にかけ、水分がなくなるまで煮る。
  4. 4
    鍋の水分をしっかり飛ばしたら、かぼちゃをつぶし、砂糖を加えて練る。
  5. 5
    別の鍋にりんごと(A)を加えて火にかけ、りんごが透明になるまで炒める。
  6. 6
    かぼちゃを入れた鍋にりんごをいれて混ぜ合わせ、6等分にしてラップで形を整える。レーズンを飾る。
  7. 7
    <In English>
  8. 8
    Cut the pumpkin into bite-sized pieces, and peel the skin.
  9. 9
    Cut the apple into 1 inch quarter-rounds.
  10. 10
    Place the pumpkin in a pot, and pour in enough water so that the pumpkin is submerged.
  11. 11
    Add the salt into the pot, place over the heat, and simmer until all the liquid is gone.
  12. 12
    Mash the pumpkin, add sugar, and knead.
  13. 13
    Put the apple and the ingredients A: in another pot, and place over the heat.
  14. 14
    Stir-fry until the apple become clear.
  15. 15
    Add the apple into the pot placed the pumpkin, and mix. Divide into 5 portions.
  16. 16
    Make the form with plastic wrap. Put the raisin on top.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

公開日:2017/01/25

つくったよレポート( 2 件)

2021/09/19 08:18
レーズンが足りなかったのですが、頑張りました!美味しいです!
かまくらじん
レポートありがとうございます^^!綺麗なかぼちゃ色でとても美味しそうですね★是非またつくってみてくださいね♪
2020/11/03 06:02
ごちそうさまです!
つぼ
レポートありがとうございます^^!秋ですね~★美味しそうです!是非またつくってみてくださいね♪

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