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鮭茶漬け / Ochazuke レシピ・作り方
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焼き鮭をのせたシンプルなお茶漬け。だし汁の代わりにお茶をかけても。Green tea is fine instead of Dashi stock.
みんながつくった数
3
件
材料(2人分)
炊いたごはん
茶碗2杯分
鮭
1切れ
塩
小さじ1/4
刻みのり
適量
三つ葉
適量
A) だし汁
300 ml
A) 塩
少々
---English---
Serves: 2 servings
2 bowls (7 oz)
Cooked rice
1 piece of
Salmon
1/4 Tsp.
Salt
A pinch of Shredded
Nori seaweed
Mitsuba
As you like
A: 10 fl oz
(hot) Dashi
A: A dash of
Salt
作り方
1
材料です。
Ingredients.
2
鮭は塩をまぶし、フライパン(またはグリル)で両面こんがりと焼く。皮と骨を取り除いてほぐす。
3
茶碗にごはん、鮭を盛り、Aをかけて三つ葉を添え、海苔をちらす。
4
<In English>
5
Sprinkle the salt on the salmon. Put in a pan and fry both side until golden brown.
6
Remove the skin and bones, and flake the salmon.
7
Put the rice into individual bowls. Place the salmon on top, and pour the ingredients A:.
8
Put the Mitsuba, and sprinkle the shredded nori seaweed.
お料理する上で知っていただきたいこと
きっかけ
管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。 Simple recipe, put cooked salmon on boiled rice.
公開日:2017/01/25
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