鮭茶漬け / Ochazuke レシピ・作り方

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焼き鮭をのせたシンプルなお茶漬け。だし汁の代わりにお茶をかけても。Green tea is fine instead of Dashi stock.
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材料(2人分)

炊いたごはん
茶碗2杯分
1切れ
小さじ1/4
刻みのり
適量
三つ葉
適量
A) だし汁
300 ml
A) 塩
少々
---English---
Serves: 2 servings
2 bowls (7 oz)
Cooked rice
1 piece of
Salmon
1/4 Tsp.
Salt
A pinch of Shredded
Nori seaweed
Mitsuba
As you like
A: 10 fl oz
(hot) Dashi
A: A dash of
Salt

作り方

  1. 1
    材料です。
    Ingredients.
  2. 2
    鮭は塩をまぶし、フライパン(またはグリル)で両面こんがりと焼く。皮と骨を取り除いてほぐす。
  3. 3
    茶碗にごはん、鮭を盛り、Aをかけて三つ葉を添え、海苔をちらす。
  4. 4
    <In English>
  5. 5
    Sprinkle the salt on the salmon. Put in a pan and fry both side until golden brown.
  6. 6
    Remove the skin and bones, and flake the salmon.
  7. 7
    Put the rice into individual bowls. Place the salmon on top, and pour the ingredients A:.
  8. 8
    Put the Mitsuba, and sprinkle the shredded nori seaweed.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。 Simple recipe, put cooked salmon on boiled rice.

公開日:2017/01/25

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