ぶりの照焼き Amberjack Teriyaki レシピ・作り方

楽天レシピ 公式
米粉を使用したグルテンフリーのぶりの照り焼きです。甘辛ダレが食欲そそります。Gluten Free recipe, using rice flour.
みんながつくった数 6

材料(2人分)

ぶり
2切れ(200g)
少々
米粉
適量
長ねぎ
1/2
大さじ1
(A)たまり醤油
大さじ1
(A)みりん
大さじ1
(A)酒
大さじ1
(A)砂糖
小さじ1
---English---
Serves: 2 servings
2 fillets (7 oz.)
Amberjack/yellowtail
A pinch of
Salt
Adequate amount of
Rice flour
1/2
Naga-negi onion
1 Tbsp.
Oil
A: 1 Tbsp.
Tamari soy sauce
A: 1 Tbsp.
Mirin
A: 1 Tbsp.
Sake
A: 1 Tsp.
Sugar

作り方

  1. 1
    材料です。
    Ingredients.
  2. 2
    ぶりに塩をふり、15分以上おいておく。
    出てきた水気をキッチンペーパーでしっかりふきとる。
  3. 3
    ぶりの両面に米粉を薄くまぶず。ねぎは4等分に切る。
  4. 4
    フライパンに油をいれて熱し、ぶりと長ねぎをいれて中火で両面こんがりと焼く。
  5. 5
    合わせたAをいれて煮立て、魚に絡めながらとろみがついてきたところで火を止める。
  6. 6
    <In English>
  7. 7
    Sprinkle the salt on the Japanese amberjack fillets, and keep for about more than 15 min.
  8. 8
    Wipe off the excess water with paper towel.
  9. 9
    Coat both side of the Japanese Amberjack with the rice flour.
  10. 10
    Cut the Naga-negi onion into 4 pieces.
  11. 11
    Heat the oil in a frying pan, and fry the fish and Naga-negi onikon until browned.
  12. 12
    Pour the mixture A: into the frying pan, and bring to boil.
  13. 13
    Simmer the sauce while coating the fish. When it has thickened, turn off the heat.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

公開日:2017/01/25

つくったよレポート( 1 件)

2021/06/14 18:00
甘辛タレがすごく美味しかったです♪(๑ᴖ◡ᴖ๑)♪
アラフォーの徒然ご飯
レポートありがとうございます^^!美味しく作っていただき嬉しいです★是非またつくってみてくださいね♪

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