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抹茶のブリュレ Matcha Brûlée レシピ・作り方
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豆乳で作った、あっさりとしたブリュレです。Healthy recipe using soy milk instead of fresh cream.
みんながつくった数
1
件
材料(ココット2個人分)
9cmのココット
2個
卵黄
3個
A)抹茶
小さじ2
A)グラニュー糖
40g
豆乳
200ml
バニラエッセンス
少々
グラニュー糖(キャラメリゼする場合)
大さじ1/2
---English---
Serves: 2 Ramekins
2
Ramekins (3 1/2 in)
3
York of eggs
A: 1 1/2 oz
Granulated sugar
A: 2 Tsp.
Matcha
3/4 US cup
Soy milk
A pinch of
Vanilla essence
<Caramelization>
1/2 Tbsp.
Granulated sugar
作り方
1
材料です。
Ingredients.
2
オーブンを170℃に予熱する。
3
ボールに卵黄、混ぜ合わせたAを入れて泡立て器でよく混ぜ合わせる。
4
豆乳を60℃くらいに温めてバニラエッセンスを加え、ボールに少しずつ加える。
5
混ぜ合わせた液を濾してココット皿に入れ、深めのバットにいれて半分くらいまで湯をいれる。
6
オーブンにいれて20分固まるまで焼き、粗熱を取り冷蔵庫で冷やす。
7
キャラメリゼする場合は、冷やしたブリュレにグラニュー糖をまぶし、バーナーで焼く。
8
<In English>
9
Preheat an oven to 338°F=170℃.
10
Put the york and the mixed ingredients A:, and mix well with a whisk.
11
Make the soy milk to warm to 140 °F=60℃.
12
Add the vanilla essence into the sou milk, and pour them into the bowl little by little.
13
Filter the mixed liquid, and pour the individual ramekins.
14
Place then in a baking tray, and pour in hot water until half of the tray.
15
Bake for 20 minutes until the custard is set. Refrigerate until cool.
16
Optional:
Sprinkle the granulated sugar on top, and burn the surfaces with gas burner.
お料理する上で知っていただきたいこと
きっかけ
管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。
公開日:2017/01/25
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