黒ごまクッキー / Sesame Cookies レシピ・作り方

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ドロップタイプで簡単に作れる、黒ごまたっぷりのクッキーです。Easy to make, drop the dough.
みんながつくった数 8

材料(20個人分)

黒すりごま
20g
バター
80g
砂糖
40g
1個
A)薄力粉
120g
A)ベーキングパウダー
小さじ1/2
---English---
Serves: 20 pieces
0.7 oz
Ground sesame seeds
2.8 oz
butter
1 1/2oz
Suger
1
Egg
A: 4.2 oz
All purpose flour
A: 1/2 Tsp.
Baking powder

作り方

  1. 1
    材料です。
    Ingredients.
  2. 2
    バターと卵を冷蔵庫から出し、室温に戻しておく。(30分以上。)
  3. 3
    オーブンを180℃に予熱する。
  4. 4
    Aを合わせてふるい、黒すりごまを加えて混ぜ合わせる。
  5. 5
    ボールにバターをいれて泡立て器(またはハンドミキサー)でクリーム状になるまで混ぜ、砂糖を加えて白っぽくなるまですり合わせる。卵を少しずつ加え、その都度よく混ぜ合わせる。
  6. 6
    粉と黒ゴマを混ぜ合わせたものを、ボールに2回に分けていれ、ゴムベラでさっくりと混ぜ合わせ、生地をまとめる。
  7. 7
    オーブン皿にクッキングシートをしき、生地をスプーンですくってのせる。オーブンで15~20分焼く。
  8. 8
    <In English>
  9. 9
    Take the butter and egg from a refrigerator 30 minutes prior to cooking to soften.
  10. 10
    Preheat oven to 356°F=180℃.
  11. 11
    Shift the ingredients A:, and add the ground sesame seeds and mix.
  12. 12
    Place the butter in a bowl, and beat with a whisk (or electric hand mixer) until creamy.
  13. 13
    Add the sugar in the bowl, and mix until the mixture becomes a very light yellow.
  14. 14
    Add the beaten egg in the bowl little by little, mix well.
  15. 15
    Add flours for twice, mix lightly with a spatula until the mixture just comes together.
  16. 16
    Place a non-stick baking paper on a baking tray, put the dough with a spoon.
  17. 17
    Bake for 15-20 minutes.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。 A lot of sesame seeds, Japanese style cookies.

公開日:2017/01/25

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