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レシピ詳細
赤い薔薇のりんごタルト レシピ・作り方
約1時間
500円前後
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可愛い薔薇の形をするりんごタルトです。見た目は豪華ですが、初心者でも作れる簡単レシピです!
みんながつくった数
39
件
材料(6人分)
<パテシュクレ>
無塩バター
60g
砂糖
60g
卵黄
2個分
アーモンドプードル
40g
薄力粉
160g
<カスタードクリーム>
卵黄
2個分
砂糖
40g
薄力粉
大さじ2
牛乳
200cc
バニラエッセンス
約10滴
無塩バター
10g
塩
少々
<りんごのソテ>
りんご
中2個
砂糖
50g
無塩バター
20g
赤ワイン
100cc
シナモン
小さじ1/2
---English---
<Pastry Crust>
Unsalted Butter
60g
Granulated Sugar
60g
Egg Yolks
2
Almond Powder
40g
Plain Cake Flour
160g
<Custard Cream>
Egg Yolks
2
Granulated Sugar
40g
Plain Cake Flour
2 tbs
Whole Milk
200ml
Vanilla Extract
10 drops
Unsalted Butter
10g
A hint of Salt
<Sautéed Apples>
Apples
2
Granulated Sugar
50g
Unsalted Butter
20g
Red Wine
100ml
Cinnamon
1/2 tsp
作り方
1
パテシュクレ(タルト台)を作ります。常温に戻したバターと砂糖を白くなるまでに混ぜます。
2
卵黄を3回に分けて加え、間で切り混ぜします。
3
別のボウルでアーモンドプードルと薄力粉を合わせ、②に振るいます。均等になるまで切り混ぜします。
4
生地をまとめ、3cmの厚さの長方形に整形し、ラップで包みます。冷蔵庫で冷やします。
5
カスタードクリームを作ります。耐熱ボウルで卵をほぐし、砂糖を加え混ぜます。薄力粉を振るい、良く混ぜます。牛乳を少しずつ加え、均等になるまで混ぜます。液体を茶漉しします。
6
⑤のボウルにラップをかけ、500Wのレンジで1分半間加熱します。一旦出し、よく混ぜます。
7
さらに1分半間加熱し、混ぜます。お好みの暑さになるまで30秒ずつ加熱し、混ぜること繰り返します。
8
バニラエッセンスと塩を加えます。熱いうちにバターも加え、混ぜます。粗熱をとります。
9
トッピングのりんごソテを作ります。りんごはよく洗い、半分に切ります。スプーンなどで芯を取り除きます。
10
りんごを縦に幅1mmのスライスに切ります。
11
耐熱ボウルに切ったりんご、砂糖、バター、赤ワインとシナモンを入れます。ラップをかけ、600Wのレンジで4分30秒を加熱します。
12
ボウルをレンジから出し、混ぜます。粗熱が取れたらりんごをザルに移動し、液体を取り除きます。
13
④の生地を冷蔵庫から出し、棒にし、6等分切ります。クッキングシートを上で打ち粉(分量外)を使いながら各カットを1mmの暑さの円形に伸ばします。
14
経8cmタルト型に生地を合わせ、200℃に予熱したオーブンで10分間空焼きします。オーブンから出し、粗熱とります。
15
タルトに⑧のカスタードクリームを乗せます。
16
⑪のりんごスライスの端っこが1cmぐらいかぶるように台に並べ、ぐるぐる巻きます。タルトの大きさになるまで並び巻き続けます。
17
⑮のカスタードクリームが乗ったタルトの上に⑯の薔薇型りんごを乗せ、型を整えます。
18
<In English>
Start with pastry crust.
19
Put room temperature butter and sugar in a bowl and mix until becomes whitish and fluffy.
20
Add egg yolks one at time and mix well between.
21
Mix cake flour and almond powder in a separate bowl and add to ⑳ and mix until even.
22
Bring the dough together, make into an evenly shaped rectangle.
23
Wrap ㉒ in cling film. Let cool down in fridge.
24
Make custard cream.
25
Break yolks into a heat resistant bowl and mix together with sugar.Add flour and mix well.
26
Add milk little by little while mixing all the time. Sieve the mixture.
27
Put a cling film over the bowl and heat in 500W microwave for 1.5 mins.
28
Take out and mix well.
29
Heat for another 1.5 mins in the 500W microwave and mix.
30
Keep heating in 30 secs intervals until you get the thickness of your liking.
31
Add vanilla extract, salt and butter and mix until even. Let cool down.
32
Make sautéed apples. Wash apples well and cut in half. Take off the seeds.
33
Cut apples into 1mm slices vertically.
34
Put ㉝, wine, sugar, butter and cinnamon in a heat resistant bowl, cover with cling film.
35
Heat in 600W microwave for 4.5 mins.
36
Take out from microwave, mix quickly and let cool down. Sieve and throw the liquid away.
37
Take ㉓ out of the fridge, shape into a stick and cut in 6 pcs.
38
Roll each into 1mm thin round – use some flour to prevent sticking.
39
Put ㊳ into ⌀8cm tins and bake in 200℃ oven for 10 mins. Take out and let cool down.
40
Insert custard cream ㉛ into the crusts.
41
Set apple slices in a row with 1cm on each other.
42
Roll until you have a rose shape that is the same size as the tartlet.
43
Top ㊵ with ㊷ and finalize the shape.
お料理する上で知っていただきたいこと
おいしくなるコツ
※時短したい場合には市販のタルト台を利用しても良いです!
きっかけ
バレンタインやホワイトデーにぴったりな華やかなりんごタルトです。
公開日:2015/12/08
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つくったよレポート(
1
件)
2024/02/28 11:04
綺麗な薔薇
穂美孫
レポートありがとうございます!写真の投稿もしていただけたら、ポイント進呈の対象になりますので、次回はぜひ写真もアップしてみてくださいね♪
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