すき焼き丼 Sukiyaki(over rice) レシピ・作り方

すき焼き丼 Sukiyaki(over rice)
  • 約30分
  • 1,000円前後
yuke1518
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お手軽なすき焼き丼☆Easy Sukiyaki-Don☆

材料(2~3人分)

  • ご飯 お好みの量
  • 牛肉薄切り 200~250g
  • 白ネギ 1/2本
  • 糸こんにゃく 1袋
  • 春菊 1束
  • しいたけ 4~5個
  • 焼き豆腐 1/2丁
  • サラダ油 大さじ1.5
  • ●醤油 大さじ4
  • ●酒 大さじ1
  • ●みりん 大さじ3
  • ●砂糖 大さじ1
  • ●水 大さじ2
  • 紅ショウガ お好みで
  • (2~3 servings)
  • Cooked Rice 2~3 servings
  • Sliced Beef 200~250g
  • White Leek 1/2
  • Thread konjac 1 pack
  • Crown daisy 1 bunch
  • Shiitake Mushroom 4~5 pieces
  • Roasted Tofu 1/2 cake
  • Vegetable Oil 1.5 Tablespoon
  • ●Soy Sauce 4 Tablespoon
  • ●Sake 1 Tablespoon
  • ●Sweet Sake 3 Tablespoon
  • ●Sugar 1 Tablespoon
  • ●Water 2 Tablespoon
  • Red Ginger Optional

作り方

  1. 1 白ネギは斜め切り、春菊は洗って半分に切り、しいたけはいしづきを取って半分のそぎ切りにする。
  2. 2 焼き豆腐は一口大に切る。
  3. 3 糸こんにゃくは熱湯にくぐらせてから冷ましておく。
  4. 4 ●を小鉢に合わせて混ぜておく。
  5. 5 鍋を中火で熱してにサラダ油を入れ、白ネギを焼く(裏表1分ずつくらい)。牛肉も加えて焼く。
  6. 6 (4)と糸こんにゃく、豆腐、しいたけを入れ、沸騰したら中火にして8分ほど煮る。
  7. 7 春菊を入れて3分程したら火を止める。どんぶり鉢に温かいご飯を入れ、その上に具材と紅ショウガ(お好みで)のせる。
  8. 8 Cut white leek diagonally, wash and cut crown daisy into half.
  9. 9 Remove shiitake stone, cut shiitake into half. Cut tofu into bite size
  10. 10 Put thread konjac into boiling water, then let it cool. Mix ● in a small bowl.
  11. 11 Heat pan with medium heat,and put vegetable oil. Cook white leek for 1 minute both sides.
  12. 12 Put beef and cook for about a couple of minutes.
  13. 13 Add (4), Roasted Tofu, thread conjak and Shiitake Mushroom and bring to a boil.
  14. 14 Put the lid and cook for about 8 minutes. Add crown daisy and cook for about 3 min.
  15. 15 Put cooked rice in a small bowl, put (14) and red ginger (optional).

きっかけ

すき焼きを手軽に食べたくて☆Very easy Sukiyaki recipe☆

おいしくなるコツ

お肉はお好みのタイプで☆Quality of beef is your choice☆

  • レシピID:1590020748
  • 公開日:2020/05/19
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カテゴリ
すき焼き
料理名
すき焼き丼 Sukiyaki(over rice)
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