小豆パウンドケーキ Azuki PoundCake レシピ・作り方

小豆パウンドケーキ Azuki PoundCake
  • 1時間以上
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りんごと小豆を合わせた、和風仕立てのパウンドケーキ。Japanese style pound cake with apple and azuki beans.

材料(ケーキ型1台人分)

  • パウンド型 8 * 17cm 1
  • A)薄力粉 100g
  • A)ベーキングパウダー 小さじ1
  • バター 100g
  • 砂糖 50g
  • 1個
  • ゆで小豆 80g
  • りんご 100g
  • ---English---
  • Serves :1 loaf pan 3x7 inch
  • A: 3 1/2 oz All purpose flour
  • A: 1 Tsp. Baking powder
  • 3 1/2 oz Butter
  • 2 oz Sugar
  • 1 Egg
  • 3 oz Boiled azuki beans
  • 3 1/2 oz Apple

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 バターと卵を冷蔵庫から出し、室温に戻しておく。(30分以上。)
  3. 3 オーブンを180℃に予熱する。
  4. 4 Aをふるいにかける。りんごは1cm四方に切る。
  5. 5 ボールにバターをいれて泡立て器でクリーム状になるまで混ぜ、砂糖を加えて白っぽくなるまですり合わせる。卵を少しずつ加えてよく混ぜ合わせる。小豆をいれて軽く混ぜ合わせる。
  6. 6 ボールにAを2回にわけていれ、ゴムベラでさっくり混ぜ合わせる。りんごを加えて軽く混ぜ合わせる。
  7. 7 型にクッキングシートを敷き詰め、生地を流し入れる。オーブンで40分焼く。(串をさして生地がついてこなければOK)
  8. 8 <In English>
  9. 9 Take the butter and egg from a refrigerator 30 minutes prior to cooking to soften.
  10. 10 Preheat oven to 356°F=180℃.
  11. 11 Shift the ingredients A:, and cut the apple into 1/2 inch cubes.
  12. 12 Place the butter in a bowl, and beat with a whisk until creamy.
  13. 13 Add the sugar into the bowl and mix until the mixture becomes a very light yellow.
  14. 14 Add the beaten egg little by little into the bowl, mix well.
  15. 15 Add boiled azuki beans into the bowl, and mix lightly.
  16. 16 Add the mixed flours for two times, and mix lightly with a spatula.
  17. 17 Add the apple into the bowl, and mix lightly.
  18. 18 Line a 3.inch x 7 inch baking tin with parchment paper.
  19. 19 Pour the dough into the tin, and bake in the preheated oven for 40 minutes.
  20. 20 If skewer comes out clean when inserted in the center, the cake is cooked.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

  • レシピID:1460015344
  • 公開日:2017/01/25

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