小豆パウンドケーキ Azuki PoundCake レシピ・作り方
- 1時間以上
楽天レシピ
公式
りんごと小豆を合わせた、和風仕立てのパウンドケーキ。Japanese style pound cake with apple and azuki beans.
材料(ケーキ型1台人分)
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 バターと卵を冷蔵庫から出し、室温に戻しておく。(30分以上。)
- 3 オーブンを180℃に予熱する。
- 4 Aをふるいにかける。りんごは1cm四方に切る。
- 5 ボールにバターをいれて泡立て器でクリーム状になるまで混ぜ、砂糖を加えて白っぽくなるまですり合わせる。卵を少しずつ加えてよく混ぜ合わせる。小豆をいれて軽く混ぜ合わせる。
- 6 ボールにAを2回にわけていれ、ゴムベラでさっくり混ぜ合わせる。りんごを加えて軽く混ぜ合わせる。
- 7 型にクッキングシートを敷き詰め、生地を流し入れる。オーブンで40分焼く。(串をさして生地がついてこなければOK)
- 8 <In English>
- 9 Take the butter and egg from a refrigerator 30 minutes prior to cooking to soften.
- 10 Preheat oven to 356°F=180℃.
- 11 Shift the ingredients A:, and cut the apple into 1/2 inch cubes.
- 12 Place the butter in a bowl, and beat with a whisk until creamy.
- 13 Add the sugar into the bowl and mix until the mixture becomes a very light yellow.
- 14 Add the beaten egg little by little into the bowl, mix well.
- 15 Add boiled azuki beans into the bowl, and mix lightly.
- 16 Add the mixed flours for two times, and mix lightly with a spatula.
- 17 Add the apple into the bowl, and mix lightly.
- 18 Line a 3.inch x 7 inch baking tin with parchment paper.
- 19 Pour the dough into the tin, and bake in the preheated oven for 40 minutes.
- 20 If skewer comes out clean when inserted in the center, the cake is cooked.
楽天レシピのレシピ
関連情報
- カテゴリ
- パウンドケーキ
レポートを送る
0 件
つくったよレポート(0件)
- つくったよレポートはありません