鍋焼きうどん Udon Hot Pot レシピ・作り方

鍋焼きうどん Udon Hot Pot
  • 約15分
楽天レシピ
楽天レシピ 公式
土鍋でじっくり煮込だ、具沢山うどんです。
Many ingredients & good balance. Simmer with earthen pot.

材料(2人分)

  • うどん 2玉
  • 鶏もも肉 150g
  • かまぼこ 40g
  • 長ねぎ 1/4
  • にんじん 1/5
  • 椎茸 2枚
  • 2個
  • A)だし汁 400ml
  • A)醤油 大さじ3
  • A)みりん・酒 各大さじ2
  • ---English----
  • Serves: 2 servings
  • 2 portions Udon noodles
  • 5 1/3 oz Chicken thigh
  • 1 1/2 oz Kamaboko (Fish cake)
  • 1/4 Naga-negi onion
  • 1/5 Carrot
  • 2 Shiitake mushrooms
  • 2 Eggs
  • A: 1 2/3 US cups Dashi stock
  • A: 3 Tbsp. Soy sauce
  • A: 2 Tbsp. Mirin
  • A: 2 Tbsp. Sake

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 鶏肉は一口大に、かまぼこは7~8mm厚の薄切りに、長ねぎは斜め切りに、人参は花形にくり抜き(型がなければ短冊切り)、椎茸は飾り切りをする。
  3. 3 土鍋にAと具材をいれて火にかけ、肉に火が通ったらうどんをいれ、弱火で5分ほど煮る。
  4. 4 火を止めて卵を割り入れ、蓋をして半熟状にかためる。
  5. 5 <In English>
  6. 6 Cut the chicken thigh into bite-sized pieces. Cut the kamaboko 1/3 inch thin slices.
  7. 7 Cut the Naga-negi onion diagonally, and cut-out the carrot with flower type cutting.
  8. 8 Put the A:, chicken, kamaboko and vegetables in an earthen pot, and place over the heat.
  9. 9 When the chicken is cooked, add the Udon noodles, and simmer over low heat for 5 minutes.
  10. 10 Turn off the heat, and broken and dropped into the pot.
  11. 11 Cover with a lid, and make soft boiled egg.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

  • レシピID:1460015438
  • 公開日:2017/01/25

楽天レシピのレシピ

関連情報

カテゴリ
鍋焼きうどん
楽天レシピ
  • 最近スタンプした人

  • 最近スタンプした人

  • 最近スタンプした人

つくったよレポート(0件)

  • つくったよレポートはありません