お花見団子 Hanami Dango レシピ・作り方

お花見団子 Hanami Dango
  • 約30分
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お花見団子が簡単に作れます。An easy recipe for cherry-blossom viewing (Hanami).

材料(8本人分)

  • A) 上新粉 100g
  • A) 白玉粉 100g
  • A) 砂糖 50g
  • ぬるま湯 150ml
  • 食紅(赤) 少々
  • 抹茶 小さじ1/6
  • ---English---
  • Serves: 8 pieces
  • A: 3 1/2 oz Joshinko (上新粉)
  • A: 3 1/2 oz Shiratamako
  • A: 1 1/5 oz Sugar
  • 2/3 US cup Lukewarm water
  • A dash Red food coloring
  • 1/6 Tsp. Matcha

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 ボールにAを合わせ、ぬるま湯を少しずつ加えて手で練る。(耳たぶくらいのかたさになればOK)
  3. 3 生地を3等分にし、2つは食紅・抹茶をそれぞれ加えて色が均一になじむように練り混ぜる。(食紅はほんの少量でも色がつくので入れすぎに注意) それぞれ8個ずつになるよう丸める。
  4. 4 鍋にたっぷりの湯を沸かし、丸めた生地を入れてゆでる。団子が浮き上がってきたら網じゃくしですくい、氷水にとる。
  5. 5 団子を緑、白、赤の順に串にさす。
  6. 6 <In English>
  7. 7 Put ingredients A: in a bowl.
  8. 8 Knead them with your hands while adding lukewarm water little by little.
  9. 9 Knead until the dough has a consistent texture throughout as hard as your ear lobe.
  10. 10 Divide the dough into 3 portions.
  11. 11 Add the red food coloring to one portion, and Knead so that the color is even throughout.
  12. 12 Add Matcha to another one. and Knead so that the color is even throughout.
  13. 13 The 3rd one will remain uncolored.
  14. 14 Roll each dough into 8 balls.
  15. 15 Bring water to a boil in a large pot. Put in the balls and boil.
  16. 16 When the balls float to the surface, scoop with a skimmer and put them into ice water.
  17. 17 Put the green ball, white one, and then red one into through the skewer to make one dango.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

  • レシピID:1460015443
  • 公開日:2017/01/26

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