生姜と豆腐スープ Ginger&Tofu Soup レシピ・作り方

生姜と豆腐スープ Ginger&Tofu Soup
  • 約10分
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生姜、にら、ねぎと体温め食材を合わせたスープに。ごま油の風味が食欲そそります。Ginger makes your body warm.

材料(2人分)

  • 絹豆腐 1/2丁(150g)
  • しめじ 1/2パック(50g)
  • 長ねぎ 1/4本
  • ニラ 2本
  • ごま油 適量
  • A)だし汁 2カップ
  • A)薄口醤油 小さじ1/2
  • A)塩 小さじ1/4
  • A)すりおろししょうが 大さじ1/2
  • ---English---
  • Serves: 2 servings
  • 5 1/2 oz Silken tofu
  • 2 oz Shimeji mushrooms
  • 1/4 Naga-negi onion (Or Scallion)
  • 2 bunch Chives (Or Garlic chives)
  • 1 Tsp. Sesame oil
  • A: 1 2/3 US cups Dashi stock
  • A: 1/2 Tsp. Soy sauce
  • A: 1/4 Tsp. Salt
  • A: 1/2 Tbsp. Grated ginger

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 豆腐は一口大に切る。しめじは小房にわける。長ねぎは斜め薄切りにする。
  3. 3 鍋にAをいれて煮たて、豆腐、しめじ、長ねぎをいれて中火~弱火で3分ほど煮る。ニラを加えて1分ほど煮る。
  4. 4 火を止め、ごま油を少量加える。
  5. 5 <In English>
  6. 6 Cut the tofu into bite-sized pieces.
  7. 7 Cut off the hard ends of the Shimeji mushrooms and separate.
  8. 8 Slice the Naga-negi onion diagonally.
  9. 9 Put the ingredients A: in a pot, and boil.
  10. 10 Add the tofu, Shimeji mushrooms and Naga-negi onion boil for 3 min. over medium-low heat.
  11. 11 Add the chives, and boil for 1 min.
  12. 12 Turn off the heat, and add sesame oil.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

  • レシピID:1460015433
  • 公開日:2017/01/25

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カテゴリ
和風スープ生姜(新生姜)
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つくったよレポート(1件)

  • h,h
    h,h
    2022/06/09 18:34
    生姜と豆腐スープ Ginger&Tofu Soup
    作って見ました!
    美味しかったです。