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生姜と豆腐スープ Ginger&Tofu Soup レシピ・作り方

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料理レシピ

材 料2人分

  • 絹豆腐

    1/2丁(150g)

  • しめじ

    1/2パック(50g)

  • 長ねぎ

    1/4本

  • ニラ

    2本

  • ごま油

    適量

  • A)だし汁

    2カップ

  • A)薄口醤油

    小さじ1/2

  • A)塩

    小さじ1/4

  • A)すりおろししょうが

    大さじ1/2

  • ---English---
  • Serves: 2 servings
  • 5 1/2 oz

    Silken tofu

  • 2 oz

    Shimeji mushrooms

  • 1/4 Naga-negi onion

    (Or Scallion)

  • 2 bunch Chives

    (Or Garlic chives)

  • 1 Tsp.

    Sesame oil

  • A: 1 2/3 US cups

    Dashi stock

  • A: 1/2 Tsp.

    Soy sauce

  • A: 1/4 Tsp.

    Salt

  • A: 1/2 Tbsp.

    Grated ginger

お料理する上で知っていただきたいこと お料理する上で知っていただきたいこと
生姜と豆腐スープ Ginger&Tofu Soup

生姜、にら、ねぎと体温め食材を合わせたスープに。ごま油の風味が食欲そそります。Ginger makes your body warm.

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作り方

  • 1

    材料です。
    Ingredients.

  • 2

    豆腐は一口大に切る。しめじは小房にわける。長ねぎは斜め薄切りにする。

  • 3

    鍋にAをいれて煮たて、豆腐、しめじ、長ねぎをいれて中火~弱火で3分ほど煮る。ニラを加えて1分ほど煮る。

  • 4

    火を止め、ごま油を少量加える。

  • 5

    <In English>

  • 6

    Cut the tofu into bite-sized pieces.

  • 7

    Cut off the hard ends of the Shimeji mushrooms and separate.

  • 8

    Slice the Naga-negi onion diagonally.

  • 9

    Put the ingredients A: in a pot, and boil.

  • 10

    Add the tofu, Shimeji mushrooms and Naga-negi onion boil for 3 min. over medium-low heat.

  • 11

    Add the chives, and boil for 1 min.

  • 12

    Turn off the heat, and add sesame oil.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

登録されているカテゴリ

食材:
野菜 > 香味野菜・ハーブ > 生姜(新生姜)

レシピID: 1460015433

公開日:2017.01.25

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