鶏団子鍋 / Chicken ball Pot レシピ・作り方
材料(2人分)
- <鶏団子>
- 鶏ひき肉 200g
- ねぎ(みじん切り) 1/2本
- すりおろししょうが 小さじ1
- 塩、こしょう 少々
- <スープ>
- だし汁 2カップ
- 醤油 大さじ2
- 酒・みりん 各大さじ1
- 塩 少々
- <付けダレ>
- ポン酢 お好み
- <野菜>
- 白菜 200g
- 長ネギ 1本
- えのき 1パック(100g)
- ---English---
- Serves: 2 servings
- <Chicken Meatballs>
- 7 oz Minced chicken
- 1/2 chopped Naga-negi onion
- 1 Tsp. Grated ginger
- A dash Salt and pepper
- <Soup>
- 1 2/3 US cups Dashi stock
- 2 Tbsp. Soy sauce
- 1 Tbsp. Sake
- 1 Tbsp. Mirin
- A dash Salt
- <Sauce>
- Moderate amount Ponzu sauce
- <Vegetables>
- 7 oz Napa cabbage
- 1 Naga-negi onion
- 3.5 oz Enoki mushrooms
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 ボールに<鶏団子>の材料を入れ、よく練り合わせ、8等分に丸める。
- 3 白菜はざく切り、えのきは石づきをとって軽くほぐす。
- 4 鍋に<スープ>の材料をいれて煮立て、鶏団子をいれて煮る。表面に火が通ったら、<野菜>もいれて5分ほど煮る。
- 5 お好みでポン酢に付けて、お召し上がりください。
- 6 <In English>
- 7 Put the ingredients for <Chicken Meatballs> into a bowl, and mix well until sticky.
- 8 Divide <Chicken Meatballs> into 8 portions, and form into ball shapes.
- 9 Cut the Napa cabbage into bite-sized pieces.
- 10 Cut off the hard ends of Enoki mushrooms and divide into several portions.
- 11 Put the ingredients for <Soup> in a pot, and place on heat.
- 12 Add the chicken meatballs in the pot, and boil.
- 13 When their surfaces are cooked, add <Vegetables> and cook for 5 minutes.
- 14 Please eat with Ponzu sauce.
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