現在地
蕎麦  > 

つけ麺風そば / Dipping Soba レシピ・作り方

カテゴリ
総つくったよ数
4

3

簡単だった

0

節約できたよ

0

ログインしてスタンプを記録しよう♪

料理レシピ

材 料2人分

  • そば

    2玉

  • 鳥もも肉

    100g

  • 小ねぎ

    2本

  • ゆで卵

    2個

  • ごま油

    大さじ1/2

  • 白すりごま

    大さじ1と1/2

  • A) だし汁

    300ml

  • A) 醤油

    大さじ3

  • A) みりん

    大さじ1と1/2

  • A) にんにくすりおろし

    小さじ1

  • ---English---
  • Serves: 2 servings
  • 2 bundles

    Soba noodles

  • 3 1/2 oz

    Chicken thigh

  • 2

    Scallion

  • 2

    Boiled eggs

  • 1/2 Tbsp.

    Sesame oil

  • 1 1/2 Tbsp.

    Ground sesame seeds

  • A:1 1/4 US cups

    Dashi stock

  • A:3 Tbsp.

    Soy sauce

  • A:1 1/2 Tbsp.

    Mirin

  • A:1 Tsp.

    Ground garlic

お料理する上で知っていただきたいこと お料理する上で知っていただきたいこと
つけ麺風そば / Dipping Soba

ごまとにんにくの風味が食欲そそる、そばでいただく和風つけ麺。Japanese-style dipping Soba noodles.

official

作り方

  • 1

    材料です。
    Ingredients.

  • 2

    鶏肉は一口大に切る。小ねぎは小口切りにする。ゆで卵は半分に切る。

  • 3

    鍋にごま油を入れて火にかけ、鶏肉を焼く。焼き目がついたらAを入れ、煮立ったら弱火で2~3分煮る。仕上げに白すりごまを加える。

  • 4

    鍋に湯を沸かして麺を表記通りに茹でる。
    流水でもみ洗いをし、氷水にとって麺をしめる。

  • 5

    鶏肉、そばをそれぞれ器にもりつける。茹でたまご、小ねぎをのせる。

  • 6

    <In English>

  • 7

    Cut the chicken thigh into bite-sized pieces, and chop the scallion finely.

  • 8

    Cut the boiled eggs in half.

  • 9

    Place the sesame oil in pot, and place over the heat. Fry the chicken thigh.

  • 10

    When the chicken is browned, Add the ingredients A:.

  • 11

    When it comes to boil, turn to the low heat, and simmer for 2-3 minutes.

  • 12

    Add the ground sesame seeds in pot.
    The dipping soup was completed.

  • 13

    Bring water to the boil in another pot, and boil the Soba noodles by the instructions.

  • 14

    Rub and rinse the noodles in running fresh water.

  • 15

    Put ice and water in a bowl, place the Soba noodles in it.

  • 16

    Arrange the dipping soup and Soba noodles in each bowls & plates.

  • 17

    Place the egg on the Soba noodles, and sprinkle the scallion into the soup.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。
The aroma of sesame and garlic stimulates your appetite.

レシピID: 1460015326

公開日:2017.01.25

つくったよスタンプ 3件

おいしかった 3

最近スタンプしたユーザー

  • かな01
  • mk-walker
  • K.h
簡単だった 0

スタンプしたユーザーは、まだいません。

節約できたよ 0

スタンプしたユーザーは、まだいません。

つくったよレポート 1件(1人)

  • 2020.07.25

    つけ麺大好きなダンナと息子が大喜び。ラーメン屋さんのように、つゆを温め直しながら完食。茹で卵は8分、ごまは大匙1でOK、我が家風に氷玉葱を一個足しました。

    レポートありがとうございます^^!氷玉葱
    !暑い時期にぴったりですね♪是非またつくってみてくださいね♪

    お返事を見る

関連情報

関連キーワード
English recipe

▲つけ麺風そば / Dipping Sobaのページ上部へ