ぶりの照焼き Amberjack Teriyaki レシピ・作り方

ぶりの照焼き Amberjack Teriyaki
  • 約30分
楽天レシピ
楽天レシピ 公式
米粉を使用したグルテンフリーのぶりの照り焼きです。甘辛ダレが食欲そそります。Gluten Free recipe, using rice flour.

材料(2人分)

  • ぶり 2切れ(200g)
  • 少々
  • 米粉 適量
  • 長ねぎ 1/2
  • 大さじ1
  • (A)たまり醤油 大さじ1
  • (A)みりん 大さじ1
  • (A)酒 大さじ1
  • (A)砂糖 小さじ1
  • ---English---
  • Serves: 2 servings
  • 2 fillets (7 oz.) Amberjack/yellowtail
  • A pinch of Salt
  • Adequate amount of Rice flour
  • 1/2 Naga-negi onion
  • 1 Tbsp. Oil
  • A: 1 Tbsp. Tamari soy sauce
  • A: 1 Tbsp. Mirin
  • A: 1 Tbsp. Sake
  • A: 1 Tsp. Sugar

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 ぶりに塩をふり、15分以上おいておく。
    出てきた水気をキッチンペーパーでしっかりふきとる。
  3. 3 ぶりの両面に米粉を薄くまぶず。ねぎは4等分に切る。
  4. 4 フライパンに油をいれて熱し、ぶりと長ねぎをいれて中火で両面こんがりと焼く。
  5. 5 合わせたAをいれて煮立て、魚に絡めながらとろみがついてきたところで火を止める。
  6. 6 <In English>
  7. 7 Sprinkle the salt on the Japanese amberjack fillets, and keep for about more than 15 min.
  8. 8 Wipe off the excess water with paper towel.
  9. 9 Coat both side of the Japanese Amberjack with the rice flour.
  10. 10 Cut the Naga-negi onion into 4 pieces.
  11. 11 Heat the oil in a frying pan, and fry the fish and Naga-negi onikon until browned.
  12. 12 Pour the mixture A: into the frying pan, and bring to boil.
  13. 13 Simmer the sauce while coating the fish. When it has thickened, turn off the heat.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

  • レシピID:1460015314
  • 公開日:2017/01/25

楽天レシピのレシピ

関連情報

カテゴリ
ぶりの照り焼き
楽天レシピ
  • 最近スタンプした人

  • 最近スタンプした人

    スタンプした人はまだいません。
  • 最近スタンプした人

つくったよレポート(1件)

関連カテゴリ