冷やしたぬき / Hiyashi Tanuki レシピ・作り方
- 約15分
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そばでも美味しくいただけます。Chilled Udon Noodles with Tempra Bits. You can use Soba noodles.
材料(2人分)
- うどん 2玉(200g×2)
- 長ねぎ(みじんぎり) 1/4本
- 刻みのり 適量
- 揚げ油 適量
- <天かす・つくりやすい量>
- (A)小麦粉 大さじ2
- (A)冷水 大さじ2
- <うどんつゆ>
- (B)だし汁 300cc
- (B)醤油 大さじ3
- (B)みりん 大さじ3
- ---English---
- Serves: 2 servings
- 2 portions (7oz x2) Udon noodles
- 1/4 Naga-negi onion
- *optional Nori seaweed sheets
- Adequate amount of Oil for deep-frying
- ---Tempra bits---
- A: 2 Tbsp. All purpose flour
- A: 2 Tbsp. Cold water
- ---Brouth---
- B: 1 1/4 US cups Dashi stock
- B: 3 Tbsp. Soy sauce
- B: 3 Tbsp. Mirin
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 ボールにAをいれてよく混ぜ合わせる。
-
3
天かすを作る。
フライパンに1cm程度の油をいれて180℃に熱し、菜箸を数本もって、Aをつけて振りながら油の中へたらす。数回にわけていれ、きつね色になったら網を使ってあげる。 - 4 鍋にBをいれて煮立て、粗熱をとり冷やしておく。
- 5 鍋に湯を沸かし、うどんを表記通りに茹でる。流水で揉み洗いをし、氷水にとって麺をしめる。
- 6 器にうどんを盛り、つゆをかけて天かす、長ねぎ、刻みのりを添える。
- 7 In english:
- 8 Put the ingredients A: in a bowl and mix well.
- 9 our the oil in a frying pan, 1/2 inch (1cm) in deep, and preheat oil to 356°F(180℃).
- 10 Hold some chopsticks, and dip into the mixture of A.
- 11 Pour the mixture into the pan shaking the chopsticks.Pour the mixture in several times.
- 12 When the tempura bits has browned lightly, take them out of the oil with a skimmer.
- 13 Put the ingredients B: in a pot, and bring to boil. Let stand until cool.
- 14 Bring water to the boil in a pot, place and boil the Udon noodles by the instructions.
- 15 Rub and rinse the noodles in cold water.
- 16 Arrange the Udon noodles, and pour the broth.
- 17 Put the Tempura bits, Naga-negi onion and Nori seaweed.
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