冷やしたぬき / Hiyashi Tanuki レシピ・作り方

冷やしたぬき / Hiyashi Tanuki
  • 約15分
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そばでも美味しくいただけます。Chilled Udon Noodles with Tempra Bits. You can use Soba noodles.

材料(2人分)

  • うどん 2玉(200g×2)
  • 長ねぎ(みじんぎり) 1/4本
  • 刻みのり 適量
  • 揚げ油 適量
  • <天かす・つくりやすい量>
  • (A)小麦粉 大さじ2
  • (A)冷水 大さじ2
  • <うどんつゆ>
  • (B)だし汁 300cc
  • (B)醤油 大さじ3
  • (B)みりん 大さじ3
  • ---English---
  • Serves: 2 servings
  • 2 portions (7oz x2) Udon noodles
  • 1/4 Naga-negi onion
  • *optional Nori seaweed sheets
  • Adequate amount of Oil for deep-frying
  • ---Tempra bits---
  • A: 2 Tbsp. All purpose flour
  • A: 2 Tbsp. Cold water
  • ---Brouth---
  • B: 1 1/4 US cups Dashi stock
  • B: 3 Tbsp. Soy sauce
  • B: 3 Tbsp. Mirin

作り方

  1. 1 材料です。
    Ingredients.
  2. 2 ボールにAをいれてよく混ぜ合わせる。
  3. 3 天かすを作る。
    フライパンに1cm程度の油をいれて180℃に熱し、菜箸を数本もって、Aをつけて振りながら油の中へたらす。数回にわけていれ、きつね色になったら網を使ってあげる。
  4. 4 鍋にBをいれて煮立て、粗熱をとり冷やしておく。
  5. 5 鍋に湯を沸かし、うどんを表記通りに茹でる。流水で揉み洗いをし、氷水にとって麺をしめる。
  6. 6 器にうどんを盛り、つゆをかけて天かす、長ねぎ、刻みのりを添える。
  7. 7 In english:
  8. 8 Put the ingredients A: in a bowl and mix well.
  9. 9 our the oil in a frying pan, 1/2 inch (1cm) in deep, and preheat oil to 356°F(180℃).
  10. 10 Hold some chopsticks, and dip into the mixture of A.
  11. 11 Pour the mixture into the pan shaking the chopsticks.Pour the mixture in several times.
  12. 12 When the tempura bits has browned lightly, take them out of the oil with a skimmer.
  13. 13 Put the ingredients B: in a pot, and bring to boil. Let stand until cool.
  14. 14 Bring water to the boil in a pot, place and boil the Udon noodles by the instructions.
  15. 15 Rub and rinse the noodles in cold water.
  16. 16 Arrange the Udon noodles, and pour the broth.
  17. 17 Put the Tempura bits, Naga-negi onion and Nori seaweed.

きっかけ

管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。

  • レシピID:1460015311
  • 公開日:2017/01/25

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