鶏肉うどん / Udon with Chicken レシピ・作り方
材料(2人分)
作り方
-
1
材料です。
Ingredients. - 2 鶏肉は一口大に、しいたけは石づきをとり、笠に切り込みをいれる。(飾り切り) わけぎは小口切りにする。
- 3 鍋にAをいれて火にかけ、沸騰したら鶏もも肉と椎茸をいれ、アクを取り、弱火で3~4分で煮る。分量の半分のわけぎをいれて1分ほど煮る。
- 4 別の鍋に湯を沸かし、表示通りにうどんをゆで、水気をしっかり切って器に盛る。
- 5 うどんにつゆと具をかけて、残りのわけぎを盛りつける。
- 6 <In English>
- 7 Cut the chicken thighs into bite-size pieces.
- 8 Remove the stems of the shiitake mushrooms, and make a cross-shape incision on each cap.
- 9 Chop the scallion finely.
- 10 Place the ingredients A in a pot, and bring to the boil.
- 11 When it comes to the boil, Add the chicken and shiitake mushrooms, skim off the scum.
- 12 And simmer over the low heat for 3-4 minutes.
- 13 Add the half of the scallions, and simmer for 1 minutes.
- 14 Bring water to the boil in another pot, and boil the udon noodles by the instructions.
- 15 Drain Udon noodles well and place in a bowl.
- 16 Pour the broth. Garnish the chicken and shiitake, sprinkle the remaining scallions.
きっかけ
管理栄養士 柴田真希さんのレシピです。 カラダの中からあたたまるうどん。 You will warm with this hot Udon.
- レシピID:1460015301
- 公開日:2017/01/25
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- カテゴリ
- 肉うどん
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Chicken makes to be filling and good flavor.